Volgende foto >       strand 1
Achtergrond tonen

In de aanloop naar het jubileumjaar Tweehonderd jaar Gemeente Staphorst heeft de huisuitgever van Koos Geerds, De Arbeiderspers te Amsterdam, zijn in 1998 verschenen dichtbundel Staphorst opnieuw laten verschijnen. Deze vierde druk is een herziene en fors uitgebreide versie van de oorspronkelijke bundel. Vormgever Steven van der Gaauw - die diverse malen internationaal is gelauwerd voor zijn bijzondere en artistieke ontwerpen - heeft opnieuw voor een prachtige omslag en lay-out zorg gedragen. Daarmee is deze bundel - behalve verrassend veelzijdig van inhoud - ook nog eens een echt 'hebbeding' oftewel gadget geworden!

Evenals in 1998 ontving de auteur ook nu voor deze bundel lovende kritieken. Waaronder de volgende van Rien van den Berg (Nederlands Dagblad vrijdag 10 september 2010):

 

U kunt er beslist niet omheen: overal in de provincie Overijssel rijden sinds eind augustus 2010 de opvallende blauwe Syntusbussen met wisselende promotieteksten van Koos Geerds voluit op de achterkant. Op deze manier geeft de provincie alom ruchtbaarheid aan de benoeming van de eerste Dichter-bij-Overijssel.