Volgende foto >       strand 1
Achtergrond tonen

Hoe harder je mensen wilt veranderen, des te minder doen ze het. Arthur Schopenhauer, filosoof 

Het is heel eenvoudig: mensen - ook professionals en teams - kunnen alleen zélf veranderen. Niemand kan een ander iets leren, zelfs het allersimpelste niet. Vanaf onze geboorte leren we uitsluitend zelf, al is het wel prettig en noodzakelijk dat er anderen klaar staan en zich uitsloven om ons van al het nodige te voorzien. Ons aanreiken wat we nodig hebben, voordoen hoe we die hulpmiddelen moeten hanteren voor een optimaal effect. Dankzij hun aandacht, verzorging en koestering leerden wij drinken, kruipen, lopen, fietsen, praten, schrijven, rekenen, etc. Geen mens kan zonder een leeromgeving, van welke samenstelling dan ook. En liefst een zo krachtig mogelijke!

Uw werksituatie is ook zo'n leeromgeving en zij is meestal krachtig genoeg om voldoende te kunnen presteren. Maar er zijn van die momenten waarop 'a little help of een good fellow' uw leeromgeving op een efficiente en doeltreffende manier kan versterken. Dat is het nut van externe training. Maar alleen wanneer de trainer zichzelf als een tijdelijke uitbreiding van uw leeromgeving beschouwt, kan hij voor u van werkelijke betekenis zijn. Anders zal het effect van zijn training zelfs averechts werken...

Ieder is de eigenaar van zijn professionele ontwikkeling, maar gelukkig niet de enige expert. Mijn huis is van mij, maar ik heb geen verstand van funderingen en installaties. Ik ben zelfs niet de enige expert van mijn woongenot - daar heb je hele bekwame adviseurs in. Maar de eerste vereiste die ik aan al die woningexperts stel is: om te beginnen goed luisteren naar mijn problemen en wensen. En dat vinden ze vaak best moeilijk. Want ze willen o zo graag 'hun product' aan mij slijten. Op zo'n irritante expert/trainer zitten u en uw team natuurlijk niet te wachten.

Vandaar:

  • alléén communicatietrainingen opgezet vanuit knelpunten en behoeften van uw organisatie;
  • alléén assertiviteitstrainingen met de focus op de spanningen en drempels die de afzonderlijke deelnemers ervaren;
  • alléén managementtrainingen die cirkelen om de drie mandaten van leider, manager en coach in uw eigen setting. 

Bij alle trainingen is het basisprincipe: 'ontdek de groepsleerkracht en oefen die!' Je hebt elkaar over en weer in een groep zoveel te bieden, dat het leereffect van de samenwerking vele malen groter is dan de optelsom van de individuele benaderingen. En bij alle mooie dingen die een trainer kan inbrengen is uiteindelijk dit van belang: een effectievere en prettiger werksituatie voor u en uw collega's.

Ik maak graag een afspraak met u voor een vrijblijvende en kostenloze oriëntatie omtrent uw trainingsbehoeften. Dan verkoop ik u tenminste geen onzin.